----------------------------

Telefon formatı
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ1

Kişisel verilerin işlenmesi için onay veriniz. Alınan kişisel verileri sadece şirketimiz içerisinde kullanmayı ve üçüncü şahıslara devretmemeyi taahhüt ederiz.

Detaylar.

0 gün.

00:00:00

Full-Stack Geliştirici


Full stack geliştirici kimdir?
Full stack kesinlikle işsiz kalmayacak bir programcı geliştiricidir, çünkü çok yönlülüğünden dolayı bu tür geliştiricilere birçok projede ihtiyaç duyulmaktadır.Böyle bir programcı, üç veya dört  uzmanın yerini alabilecek ve çeşitli görevleri kolayca yerine getirecektir. Fullstack geliştiricileri çok çeşitli teknolojilerle çalışabilirler, tek başlarına bir web projesi oluşturabilirler: örneğin frontend programcısı ve backend-geliştiricisi gibi görevleri paralel olarak gerçekleştirebilirler.
Fulstek programcısı ne iş yapıyor?
Fullstack geliştiricilerinin tam olarak ne yaptığını anlamak için öncelikle bugünün web hizmetlerinin nasıl çalıştığını anlamanız gerekir. Bu tür hizmetler iki bölümden oluşmaktadır:
Frontend, kullanıcının bilgisayar ekranında izlediği her şeydir. Buna kaynağın tasarımı, formlar, düğmeler ve sitedeki kullanıcının kişisel hesabı vb.Düzen ve bu öğelerin programlanması, ön uç programcıları tarafından gerçekleştirilir.
- Backend - bu, bir şekilde sunucuyla, sunucudaki hesaplamalarla ve aynı zamanda bilgilerin depolanmasıyla ilgili her şeyin adıdır. Örneğin, Yandex'te bilgi arıyorsanız, sorunun sonuçları sunucu tarafından oluşturulur. Bunların hepsi backend-geliştiricilerin görevleridir.
Frontend ve backend'in kendi teknolojileri ve kendi programlama dilleri vardır ve onlarla çalışmak için bu dillere sahip olmanız gerekir. Ve eğer programcı her iki yönde de mükemmel bir şekilde anlıyorsa, hem frontend hem de backend ile ilgili görevleri kolayca yerine getiriyorsa, o zaman bu programcıya fulstek geliştiricisi denir.
Bu yüzden fullstack, sitenin tasarımını bir araya getirebilen ve formların ve düğmelerin işleyişini yapılandırabilen ve sunucu bölümünü yazabilen ve sunucunun kendisini yapılandırabilen uzman bir programcıdır. Böyle bir programcı tek başına bir web hizmeti oluşturur ve 3-4 profesyonelin yerini alır.
Tabii ki, tam donanımlı bir geliştiricinin gerekli tüm teknolojilerde uzmanlaşması,  uzmanların sahip olduğu derinlikte oldukça zor olacaktır. Ancak bugün, çok sayıda teknoloji hakkında iyi bilgiye sahip genel geliştiriciler gerektiren epeyce proje bulabilirsiniz. Yani tam zamanlı programcı mesleği bugün çok talep görüyor.
Fullstack geliştiricisi olarak çalışmak için gerekli olan teknolojilere hakim olmak, BT Akademisi «Nova» kurslarinda mümkündür.

Açılıyoruz
Akademi Eskişehir'de 2024 Yılın Nisan Ayında Açılıyor. Uluslararası BT Eğitimi Al.

Bu site çerez kullanır

Gizlilik Politikası

ve

Yasal Bilgiler